ParaBox

Szeretettel várjuk őszinte, szabad vagy "AHA!"-érzést kiváltó, saját magatokon és magunkon is könnyezve nevetni tudó ParaBoxaitokat. Tehát nevess, és a világ veled fog kacagni. Horkolj, és egyedül fogsz aludni.

ParaBox: Önmagának látszólag ellentmondó, különös, furcsa lehetőségek és lehetetlenségek ütköztetése. Mindezt sajátodként vagy mindenhonnan egy dobozban. Meg még ami oda esik... amolyan ParaBox módon...


Zuhanó repülőben nincs ateista.


Nem értem, mitől olyan nagy szám a vízen járás! Én például korcsolyázni is szoktam rajta!


Raymond Smullyan könyvében található az a paradoxon, melyben egy fiú azt ígéri a kistestvérének (aki a szerző), hogy be fogja csapni. A kisfiú egész nap várja, hogy be legyen csapva, de nem csapják be - a végén kiderül, hogy azzal lett becsapva, hogy hiába várta, nem lett becsapva. Viszont mégiscsak be lett csapva, tehát nem csaphatták be azzal, hogy nem lett becsapva. A kérdés az, hogy végül be lett-e csapva a kisfiú. Raymond Smullyan azóta se tudja a választ...


Schrödingerék macskája klausztrofóbiában vagy agorafóbiában is meghalhat.


A pap és a rabbi mér régóta rühellik egymást, ott szúrnak ki egymással, ahol tudnak. A pap elhatározza, hogy ez így nem mehet tovább, úgyhogy egy éjszaka átmegy a rabbihoz, és a békülés első gesztusaként lemossa a kocsiját. Másnap éjszaka nagy zúgást hall az udvarában, kinéz, látja, hogy a rabbi éppen vágja le a kocsijának a kipufogócsövét. Ráordít:
- Mit csinálsz, te istentelen?
- Tegnap te keresztelted meg az én kocsimat, ma én metélem körül a tiedet!


Jézus séta közben meglát egy keservesen síró öregembert. Odamegy hozzá és megkérdezi, hogy miért sír olyan nagyon, mire az öregember válaszol:
- Elvesztettem a fiam, akinek szögek voltak a kezébe ütve.
- ... Apám?!
- Pinokkió!


Bill Gates is volt egyszer a templom egere.


Egy világpolgár számára a világmindenség a külváros.
Elizabeth Bibesco


Minden mondatomat kérdésként, nem pedig állításként kell értelmezni.
Niels Bohr


Úgy hiszem, minden valamirevaló egyéniség deviáns, legalábbis a történelem ezt tanítja nékünk, s egy erős társadalomnak nemcsak el kell viselnie ezt, de szüksége is van a devianciára. Az ál-forradalmár a társadalmat akarja átváltoztatni, ám az igazi, a devianciájából született forradalmár az embert akarja emberibbé tenni.
Varnus Xavér


A csengőmet, ha otthon vagyok, mindig kikapcsolom, s csak akkor szól, amikor elmegyek hazulról. Elvégre azért van a csöngő, hogy csöngjön.
Varnus Xavér


Hogy is van ez a történet a Bibliával? Kétségkívül Isten a legnépszerűbb "bestseller-szerző", de ideje lenne elgondolkodnia a sikersztori folytatásán. Vajon milyen címet ad majd a teremtett világ visszaszívásának? Egyáltalán, visszaszívhatja-e a genezist az Abszolút Szellem, amely azért alkotta ezt a nagyszabású művet, hogy öntudatra ébredjen, megismerje magát?
Talán igen. Ha másért nem, hát azért, mert nem tetszett neki, amit a tükörben látott. Lehet, hogy arra gondol: "Ezt megszívtam."
"Lady Bess"

Céljaink és feladataink
Tantárgyak
Beiratkozás, felvétel
Elérhető képesítések
Tanáraink
Szakdolgozatok
Totus Tuus, Egészen a tiéd
Tanulmányok
ParaBox